De afgelopen 10 jaar vormde 32.8 meer dan 200 mensen die zo hun eerste stappen zetten in geluidstechniek. Heel wat daarvan groeiden ondertussen door, sommigen werden echte pro’s. Dat netwerk is sowieso een goudmijn aan talent en mogelijkheden.Ons denk- en doe-team bestaat uit:

JAN

‘Jan is drummer, speelde al sinds kinds af aan enorm graag met knopjes en soldeerbouten, is geboren en getogen jeugdwerker en is lector aan de UCLL. Vanuit zijn ervaring als vormingswerker, technieker en muzikant gaat hij met de organisatie rond tafel zitten en wordt het project besproken. Plannetjes smeden dus op maat van elk budget.’

Jan richtte 32/8 op toen er een zee van tijd ontstond na zijn hoofdleider-schap in de jeugdbeweging. Zijn passie voor jongeren en cultuur is de rode draad doorheen zijn leven en vertaalde zich in het oprichten en leiden van heel wat organisaties en VZW’s, het volgen en geven van honderden cursussen en het coachen/trainen/opleiden van duizenden jonge en soms minder jonge mensen.

Jan ziet zijn rol als geluidsman dan ook niet als een ‘technieker’ maar als een soundengineer die mee de sound van een band zet en als een ankerpunt die zorgt voor een veilige sfeer op en rond het podium. De passie voor geluidstechniek ontstond toen hij 25 jaar geleden voor het eerst de studio indook met zijn toenmalige band en meer achter de mengtafel zat dan achter zijn drums…

Communicatie, samenwerking en ‘rustig blijven’ zijn zijn uitgangspunten, creativiteit en veerkracht zijn stokpaardjes.

WOUTER

‘Wouter is een wandelende jukebox met een defecte uit-knop’
Als ingenieur aan de KUL lost hij de meest gekke onderzoeksraadseltjes mee op. In zijn Labo is hij in zijn nopjes, maar op een optreden speelt hij constant met de knopjes. Als toetsenist, bassist, gitarist, zanger, … speelt hij al meer dan 20 jaar in een allegaartje van bands mee. Dus zowel het perspectief van de muzikant als dat van een geluidstechnieker, kent hij als de beste.

Door zijn ervaring als ‘computerguy’ en zijn lichte neiging tot OCD, duikt hij met plezier in elk technisch probleem en laat niet los tot hij het gevonden heeft. Met dezelfde passie duikt hij ‘s nacht in het afwerken van een mix, zodat die helemaal klinkt zoals het moet. Wouter is dus minder een vormingsman maar als het gaat over techniek, lijkt het alsof hij alles kan.

Dat blijkt ook uit zijn huiskamer, die meer en meer op een stapelplaats van geluidsmateriaal en instrumenten begint te lijken. Ondergedompeld in muziek? Wouter neemt dat vrij letterlijk…

TIM

‘Tim duikt dieper in menukes van mengtafels, dan Cousteau in de Atlantische oceaan’
Nog een Ingenieur. Een computerwetenschapper pur sang, die van geluidstechniek zijn hobby maakte. Als vaste geluidsman van enkele bands, bouwde hij jaren live-ervaring op. Tim heeft snelle handen en brains, maar vooral een hart voor mensen helpen. Nooit een toon te hoog of te laag, behalve dan in zijn mixen, waar hij op zoek gaat naar de perfecte compressor, die exacte toonregeling, die juiste microsetting, … om zo het verschil te maken tussen een ‘ca-va-mix’ en net dat tikkeltje meer.

Dat hij het niet bij IT zou laten stond in de sterren geschreven, want Tim is ondertussen als freelancer bij heel wat echte PA-firma’s aan de slag. Zo kan hij zijn ervaring met de grote podia (Pukkelpop, Leuven zomert, …) mee brengen naar jullie kleinere stages.

Ondertussen is Tim zo getriggerd door het uitleggen van wat hij kent en kan, dat Tim vlotjes meedraait in het vormingscircuit. Zijn sappig kempisch moet je er wel bij nemen.

ROBIN

Robin is ondanks zijn Antwerpse roots de bescheidenheid zelve. Onterecht: want hij tovert met licht! Vanuit zijn ervaring bij enkele professionele bedrijven neemt hij graag zijn kennis en kunde mee naar de organisaties die 32.8 inschakelen. Of het nu een musical, een festival of een fuif is: geen uitdaging te groot. Dankzij Robin hebben we bovendien rechtstreeks toegang tot een arsenaal aan traditioneel als bewegend licht.

Zet uw zonnebril maar op, want met Robin in the house blijft geen talent onverlicht!

 

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!


    Contact

    jan@32-8.be+32 485 31 91 30Dutselstraat 17c3220 Kortrijk-Dutsel

    Alle rechten gereserveerd ©