CONTACT

CONTACTEER ONS
Maak van jouw event,
een extra dag vakantie!’

No worries & no stress

Contacteer ons

Laten we samen mooie en toffe projecten verwezenlijken.
 • <jan@32-8.be>
 • +32 485 31 91 30
 • Dutselstraat 17c - 3220 Kortrijk-Dutsel
 • BE31 7370 6701 8555
 • BE 0555 676 079

  Jouw naam en voornaam(verplicht)

  Jouw e-mail (verplicht)

  Jouw gsm-nummer (verplicht)

  Onderwerp (verplicht)

  Met wat kunnen we jou helpen

  Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!


   Contact

   jan@32-8.be
   +32 485 31 91 30
   Dutselstraat 17c
   3220 Kortrijk-Dutsel

   Alle rechten gereserveerd ©


   OVER ONS

   OVER ONS

   32.8 is een community service coöperatieve die in 2013 werd opgericht vanuit de overtuiging dat kunst onze maatschappij warmer en meer verbonden maakt. Daarom is het onze missie kleinere podia groot te ondersteunen.

    

   Kleine podia? We richten ons op vrijwilligersorganisaties die geen giga budgetten hebben maar wel willen gaan voor sterke producties.

    

   Groot ondersteunen? Wij gebruiken onze expertise en ons materiaal om maximaal technisch en dus professioneel te ondersteunen en te versterken. Zo proberen we een springplank te zijn en helpen we organisaties, bands, musicalverenigingen, schoolproducties, jongeren… bij hun eerste stappen of soms zelfs de eerste kilometers.

   PODIA

   We ondersteunen organisaties en ‘bouwen’ met hen de techniek op hun podium uit. Daarvoor voorzien we al het geluids/licht-materiaal, coaching, mixing, … Dit kan gaan van kleine projecten (een lezing, een ritueel, een congres, … ) tot full-festivals met meerdere podia.

   In alle gevallen zijn er 1 of meerdere vrijwilligers (M/V/X) die samen met ons het technisch team vormen. Er wordt ruim de tijd genomen om elke vrijwilliger mee te nemen in begrijpen wat ie doet, zodat er achteraf kan teruggekeken worden op ‘twas niet alleen plezant, maar ook leerrijk’.

   Concreet betekent dat dus – los van de voorbereidende vergaderingen waar nodig – dat we met 32.8 toekomen op jouw event, er een ‘team’ klaar staat om de hele dag samen mee aan de slag te gaan: lossen, opbouwen, bands verwelkomen en prikken (‘aansluiten’), soudenchech, change-over,… afbreken en inladen. Voorkennis is daarbij geen must; wel wat focus, doorzettingsvermogen en veel goesting.

   Vrijwilligers die zelf meer ambitie hebben kunnen zelf (mee) mixen, met als uiteindelijk doel mss het jaar erna volledig hun plan te trekken. 32.8 wil empowerend werken. En dus waar mogelijks zichzelf onnodig maken.

   Wat betreft het eigen materiaal zelf heeft 32.8 zelf een grote PA-installatie (inclusief een basisset licht) en een kleinere PA-set maar kan er voor grotere events makkelijk bijgehuurd worden bij enkele partners. Dankzij ons netwerk aan vrienden-techniekers kan voor elk event zowel voor geluid als licht extra versterking ingeroepen worden.

   Wat betreft dynamisch/bewegend licht – wat dat is niet onze expertise – werken we samen met enkele jonge maar geniale lichtmannen die onze missie mee ondersteunen.

   BANDS

   We ondersteunen bands die op zoek zijn naar betere podiumervaringen qua klank. En helpen hen zo verder in hun traject. Daarvoor voorzien we eveneens materiaal, coaching, mixing, …

   Heel wat startende bands hebben nood aan professionele begeleiding wat betreft de geluidstechnische kant eens ze gaan optreden. Een podium is immers iets helemaal anders dan een repetitiekot. Wij zoeken samen met bands naar hun sound, hun DNA, zodat ze klinken in de ‘zaal’ zoals ze zelf denken te klinken in hun hoofd.

   Dit kan concreet betekenen dat wij technische repetities met bands voorzien (dus alvorens on stage te gaan) waar we zoeken naar de juiste sound van die versterker, de geschikte micro voor die sound, welke toonregeling of welk effect we op welk instrument steken, enz…

   Wij leren hierbij het DNA van de band lezen en kennen – zodat we weten hoe hen te mixen – , en de band leert van ons hoe een sound te maken en hun podium praktisch te organiseren, zodat alles vlot en dus rustig kan verlopen bij opbouw, soundcheck, optreden zelf…

   Naast de technische repetities, aanmaken van technische fiches enz, gaan we dus ook mee met bands tijdens optredens, om hun eindmix te verzorgen of hun monitors af te stellen. Zeker met bands die op inears willen schakelen, is dat toch wel een investering waard…

   Daarnaast ondersteunen we ook bands in het maken van juiste keuzes in aankoop van materiaal en instrumenten. En schakelen waar nodig ons netwerk van muzikanten en techniekers in.

   VORMING

   We geven vorming rond geluidstechnieken aan vrijwilligers(groepen). Dit kan gaan van enkele uurtjes initiatie in geluidstechnieken of doorwerken op specifieke thema’s (effecten, Db-meting, monitoring, live-sound recording, … )
   Meestal echter richten we ons op het geven van een meerdaags vormings-traject dat leidt tot een basis waarmee je aan de slag kan als live-mixer. 32.8 is als vormings-instantie bevoegd attesten uit te schrijven, waarmee je bvb in de provinciale uitleendienst het grotere PA-materiaal kan uitlenen. Dit laatste gebeurt meestal in samenwerking met een partner (lokaal jeugdhuis, jeugddienst, muziekschool, vormingsdienst, hogeschool, provinciale werking, Vlaamse koepelorganisatie… ) zodat wij ons kunnen richten op het inhoudelijke. 32.8 organiseert (so far) zelf geen vormingen maar geeft die altijd in opdracht van…

   Onze missie is de kwaliteit van het geluidsmixen omhoog te helpen (weg met de cowboys), live-mixing toegankelijker te maken (dus laagdrempeliger) en zo springplank te zijn voor mensen die zich willen engageren in de live-sound-scene.

   Materiaal en budget

   Ons materiaal wordt nooit verhuurd maar komt altijd met ons mee.

   Afhankelijk van het project zal er dus altijd een prijs worden gemaakt die bestaat uit verschillende componenten:

   • Mensen: hoeveel mensen van 32.8 worden er ingeschakeld? En wat is de opdracht? Voor mixing zal er minder gerekend worden dan voor vorming want dat moet worden voorbereid. Standaard voorzien wij 6u aanwezigheid voor een project (1 band), vanaf dan wordt er per uur een toeslag gerekend. Voor band-coaching maken we een prijs per project. Onze people-vergoedingen enten zich op ‘socio-culturele’ tarieven.*Als blijkt dat de organisatie zich als ‘klant’ opstelt en onvoldoende actief betrokken is, zullen er ‘professionele tarieven’ worden gerekend, en zal dit variëren tussen de 350 euro en de 450 euro per dag.
   • Materiaal: voor een standaard PA-set voor 6u – 1 band mixen, wordt er 800 euro (1/1/2024) aangerekend (inclusief 6u begeleiding). Daarin zit 4K frontgeluid, 6 monitors, digitale mengtafel, alle micro’s, statieven enz.. + basisset licht en hazersmoke.Voor groter - extra materiaal (draadloos, zwaarder frontsysteem, extra licht, … ) wordt een prijs op maat gemaakt. Zelfde principe geldt voor ‘kleiner’.
    Voor vaste partnerorganisaties wordt er steevast korting gegeven.
   • Transport: 0.6 euro per km.

   “In samenwerking met 32.8 kunnen wij zorgeloos concerten organiseren voor, door en met jongeren. Met al zijn expertise zorgt Jan niet alleen voor fantastische geluidskwaliteit, maar hij geeft onze jonge vrijwilligers ook kansen om zich stap voor stap te verdiepen in het vak. Daarnaast biedt hij jonge bands hun allereerste ervaring met een professionele PA. Dankzij zijn geduld en feedback staan ze sterker bij volgende optredens.”

    

   Jammin’ with Fonske – Mijn Leuven

   32.8 staat symbolisch voor de eerste dag na de grote vakantie (nl 31/8) omdat we willen dat een dag vrijwillige inzet aanvoelt als een extra dag ‘vakantie’. Vrij vertaald: geen zorgen of stress over en rond het podium. Wij ondersteunen en zorgen dat alles professioneel verloopt.

    

   Sinds 2023 is 32/8 omgevormd tot een 32.8 - Community Service Coöperatieve.

    

   Niet enkel omdat er ondertussen een samenwerking is ontstaan tussen enkele mensen met dezelfde visie, maar ook omdat ons netwerk enkele tientallen mensen bevat die allemaal cursus volgden bij 32.8 en vanuit diezelfde visie bij elkaar kunnen aankloppen.

    

   En een punt dus.
   Omdat we een punt willen maken van goede en professionele ondersteuning van podiumkunsten.

    

   Omdat we een dik punt willen maken van onze initiële visie: het ondersteunen en versterken van - en samen mét - vrijwilligersinitiatieven in het sociaal cultureel veld.

    

   Omdat elk punt een begin is van golven en beweging. Geluidsgolven, lichtgolven, maar vooral dynamieken van en tussen vrijwilligers die onze maatschappij warmer maken.

   Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!


    Contact

    jan@32-8.be
    +32 485 31 91 30
    Dutselstraat 17c
    3220 Kortrijk-Dutsel

    Alle rechten gereserveerd ©


    TEAM

    ONS TEAM

    De afgelopen 10 jaar vormde 32.8 meer dan 200 mensen die zo hun eerste stappen zetten in geluidstechniek. Heel wat daarvan groeiden ondertussen door, sommigen werden echte pro’s. Dat netwerk is sowieso een goudmijn aan talent en mogelijkheden.

    Ons denk- en doe-team bestaat uit:

    JAN

    ‘Jan is drummer, speelde al sinds kinds af aan enorm graag met knopjes en soldeerbouten, is geboren en getogen jeugdwerker en is lector aan de UCLL. Vanuit zijn ervaring als vormingswerker, technieker en muzikant gaat hij met de organisatie rond tafel zitten en wordt het project besproken. Plannetjes smeden dus op maat van elk budget.’

    Jan richtte 32/8 op toen er een zee van tijd ontstond na zijn hoofdleider-schap in de jeugdbeweging. Zijn passie voor jongeren en cultuur is de rode draad doorheen zijn leven en vertaalde zich in het oprichten en leiden van heel wat organisaties en VZW’s, het volgen en geven van honderden cursussen en het coachen/trainen/opleiden van duizenden jonge en soms minder jonge mensen.

    Jan ziet zijn rol als geluidsman dan ook niet als een ‘technieker’ maar als een soundengineer die mee de sound van een band zet en als een ankerpunt die zorgt voor een veilige sfeer op en rond het podium. De passie voor geluidstechniek ontstond toen hij 25 jaar geleden voor het eerst de studio indook met zijn toenmalige band en meer achter de mengtafel zat dan achter zijn drums…

    Communicatie, samenwerking en ‘rustig blijven’ zijn zijn uitgangspunten, creativiteit en veerkracht zijn stokpaardjes.

    WOUTER

    ‘Wouter is een wandelende jukebox met een defecte uit-knop’
    Als ingenieur aan de KUL lost hij de meest gekke onderzoeksraadseltjes mee op. In zijn Labo is hij in zijn nopjes, maar op een optreden speelt hij constant met de knopjes. Als toetsenist, bassist, gitarist, zanger, … speelt hij al meer dan 20 jaar in een allegaartje van bands mee. Dus zowel het perspectief van de muzikant als dat van een geluidstechnieker, kent hij als de beste.

    Door zijn ervaring als ‘computerguy’ en zijn lichte neiging tot OCD, duikt hij met plezier in elk technisch probleem en laat niet los tot hij het gevonden heeft. Met dezelfde passie duikt hij ‘s nacht in het afwerken van een mix, zodat die helemaal klinkt zoals het moet. Wouter is dus minder een vormingsman maar als het gaat over techniek, lijkt het alsof hij alles kan.

    Dat blijkt ook uit zijn huiskamer, die meer en meer op een stapelplaats van geluidsmateriaal en instrumenten begint te lijken. Ondergedompeld in muziek? Wouter neemt dat vrij letterlijk…

    TIM

    ‘Tim duikt dieper in menukes van mengtafels, dan Cousteau in de Atlantische oceaan’
    Nog een Ingenieur. Een computerwetenschapper pur sang, die van geluidstechniek zijn hobby maakte. Als vaste geluidsman van enkele bands, bouwde hij jaren live-ervaring op. Tim heeft snelle handen en brains, maar vooral een hart voor mensen helpen. Nooit een toon te hoog of te laag, behalve dan in zijn mixen, waar hij op zoek gaat naar de perfecte compressor, die exacte toonregeling, die juiste microsetting, … om zo het verschil te maken tussen een ‘ca-va-mix’ en net dat tikkeltje meer.

    Dat hij het niet bij IT zou laten stond in de sterren geschreven, want Tim is ondertussen als freelancer bij heel wat echte PA-firma’s aan de slag. Zo kan hij zijn ervaring met de grote podia (Pukkelpop, Leuven zomert, …) mee brengen naar jullie kleinere stages.

    Ondertussen is Tim zo getriggerd door het uitleggen van wat hij kent en kan, dat Tim vlotjes meedraait in het vormingscircuit. Zijn sappig kempisch moet je er wel bij nemen.

    ROBIN

    Robin is ondanks zijn Antwerpse roots de bescheidenheid zelve. Onterecht: want hij tovert met licht! Vanuit zijn ervaring bij enkele professionele bedrijven neemt hij graag zijn kennis en kunde mee naar de organisaties die 32.8 inschakelen. Of het nu een musical, een festival of een fuif is: geen uitdaging te groot. Dankzij Robin hebben we bovendien rechtstreeks toegang tot een arsenaal aan traditioneel als bewegend licht.

    Zet uw zonnebril maar op, want met Robin in the house blijft geen talent onverlicht!

     

    Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!


     Contact

     jan@32-8.be
     +32 485 31 91 30
     Dutselstraat 17c
     3220 Kortrijk-Dutsel

     Alle rechten gereserveerd ©


     HOME

     32/8 is een community service coöperatieve

     Ontdek meer

     Wie we zijn

     32.8 is een community service coöperatieve die in 2013 werd opgericht vanuit de overtuiging dat kunst onze maatschappij warmer en meer verbonden maakt. Daarom is het onze missie kleinere podia groot te ondersteunen.

      

     Kleine podia? We richten ons op vrijwilligersorganisaties die geen giga budgetten hebben maar wel willen gaan voor sterke producties.

      

     Groot ondersteunen? Wij gebruiken onze expertise en ons materiaal om maximaal technisch en dus professioneel te ondersteunen en te versterken. Zo proberen we een springplank te zijn en helpen we organisaties, bands, musicalverenigingen, schoolproducties,… bij hun eerste stappen of soms zelfs de eerste kilometers.

     Ontdek meer over ons

     PODIA

     We ondersteunen organisaties en ‘bouwen’ met hen de techniek op hun podium uit. Daarvoor voorzien we al het geluids/licht-materiaal, coaching, mixing, … Dit kan gaan van kleine projecten (een lezing, een ritueel, een congres, … ) tot full-festivals met meerdere podia.

     Lees meer

     BANDS

     We ondersteunen bands die op zoek zijn naar betere podiumervaringen qua klank. En helpen hen zo verder in hun traject. Daarvoor voorzien we eveneens materiaal, coaching, mixing, …

     Lees meer

     VORMING

     We geven vorming rond geluidstechnieken aan vrijwilligers(groepen). Dit kan gaan van enkele uurtjes initiatie in geluidstechnieken of doorwerken op specifieke thema’s (effecten, Db-meting, monitoring, live-sound recording, … ) Meestal echter richten we ons op het geven van een meerdaags vormings-traject dat leidt tot een basis waarmee je aan de slag kan als live-mixer.

     Lees meer

     ONS TEAM

     De afgelopen 10 jaar vormde 32.8 meer dan 200 mensen die zo hun eerste stappen zetten in geluidstechniek. Heel wat daarvan groeiden ondertussen door, sommigen werden echte pro’s. Dat netwerk is sowieso een goudmijn aan talent en mogelijkheden.

     Ons denk- en doe-team bestaat uit:

     JAN

     ‘Jan is drummer, speelde al sinds kinds af aan enorm graag met knopjes en soldeerbouten, is geboren en getogen jeugdwerker en is lector aan de UCLL. Vanuit zijn ervaring als vormingswerker…

     Lees meer over Jan

     ROBIN

     Robin is ondanks zijn Antwerpse roots de bescheidenheid zelve. Onterecht: want hij tovert met licht! Vanuit zijn ervaring bij enkele professionele bedrijven neemt hij graag zijn ervaring…

     Lees meer over Robin

     WOUTER

     Als ingenieur aan de KUL lost hij de meest gekke onderzoeksraadseltjes mee op. In zijn Labo is hij in zijn nopjes, maar op een optreden speelt hij constant met de knopjes. Als toetsenist, bassist, gitarist, zanger, …

     Lees meer over Wouter

     TIM

     ‘Tim duikt dieper in menukes van mengtafels, dan Cousteau in de Atlantische oceaan’
     Nog een Ingenieur. Een computerwetenschapper pur sang, die van geluidstechniek zijn hobby maakte.

     Lees meer over Tim

     Veelgestelde vragen:

     Het korte antwoord is ‘neen’. Maar de eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat we dat af en toe doen als dit gevraagd wordt (en dus ook bediend wordt) door iemand die wij zelf goed kennen of hebben opgeleid…

     Waarom?
     Dit komt omdat wij bijzonder secuur omgaan met ons materiaal, het zo veel langer mee gaat en we daardoor de kostprijs kunnen laag houden. Bovendien is de betrouwbaarheid van materiaal essentieel voor onze job, en weten we uit ervaring dat ‘geleend materiaal’ dikwijls met minder zorg wordt behandeld…

     LaserSHOWS? … Neen.
     We beschouwen het wel al onze missie samen met de artiest, regisseur, organisatie te zoeken naar welk visueel effect ze willen bereiken met een bepaald live-event. Door onze expertise aan stage-building kunnen we zo samen werken aan podium-bouw-setup en de bijhorende ‘lichtshow’ die dat het beste tot zijn recht laat komen. Als daar dan een laser in thuis hoort, dan komt er een laser!

     Soms wel. Als dat gepaard gaat met live-optredens.
     Heel wat festivals zijn tegenwoordig hybride (combinatie van live-bands en MC’s/DJ’s) en net daarom beschikken wij bvb ook over een DJ-set (Nexus 2000 reeks).
     Maar enkel DJ’s versterken of aanleveren, behoort voor ons niet tot ‘live’-versterking, en laten we graag aan ons voorbij gaan…

     Op zich is 32.8 gebaseerd op 1 grote sponsorgedachte: de enige reden waarom wij dit doen is omdat we een wereld willen met meer live-podia met de gedachte dat cultuur onze wereld mooier maakt. We willen daarbij geen winst maken, maar enkel uit de kosten komen. 

     Als we met partners werken die we al kennen en al een stukje hebben opgeleid, is het voor ons sneller en aangenamer werken. Daardoor geven we hen korting op de al heel lage prijs. 

     Hoe meer je met ons werkt, hoe goedkoper dus 😉

     Eigenlijk wel. Wij gaan er van uit dat ons engagement jullie verder helpt. In die zin vragen we elke organisatie ons logo mee te nemen in PR-materiaal en onze naam te vermelden als partner op sociale media. 

     Je kan het logo hier downloaden.

     Nee. 32.8 werkt enkel voor socio-culturele organisaties die met vrijwilligers werken.

     Dat kan. Sowieso kan elke live-show in multitrack worden geregistreerd en kan je deze opnames mee-nemen naar huis. Dat kost ons weinig extra moeite.

     Daarnaast doen wij uitzonderlijk ook studio sessies. De registratie-opnames doen wij dan zelf, maar we laten dat dan wel afmixen door echte pro’s. De focus van 32.8 licht wel echt op live-podia.

     Zeker. We ondersteunen regelmatig schoolteams die een theatervoorstelling, een vrij podium, … organiseren. Niks zo plezant…

     Zeker. Elke vorm van live-muziek versterken wij met veel goesting en professionalisme. Of het nu in een cultureel centrum, een jeugdhuis of een kerk is… Zeker in de winter kan je ons regelmatig op een kerstconcert vinden.

     Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!


      Contact

      jan@32-8.be
      +32 485 31 91 30
      Dutselstraat 17c
      3220 Kortrijk-Dutsel

      Alle rechten gereserveerd ©