32/8

Professionele (geluids)versterking voor vrijwilligersorganisaties

Jan

Jan richtte als 13 jarige, dit samen met een vriend, zijn eigen lichtverhuur-vzw'tje 'mowgli-lights' op, waarbij zelfgesoldeerde sturingspanelen, eigen gebouwde effecten en lampen de norm waren. De passie voor techniek was geboren... 

Als muzikant was hij aanvankelijk, zoals menig 15-jarige, zanger-gitarist in het lokale jeugdwerk-bandje. Als 18 jarige gaf hij zijn 'muziekcarriëre' een nieuwe wending en leerde drummen. Met Worlock de eerste studio-ervaringen, die goed van pas kwamen bij Manatee, een groep die onder platenlabel Dino Records enkele cd's en singles opnam en wel op wat grote podia aanmeerde (Marktrock Leuven, AB, ... ) Nu drumt hij bij The Pixels, een Leuvens universiteits-collectief dat zich vooral amuseert met kleurrijke covers.

Als docent creatieve expressie en muzische vorming, was muziek steeds een rode draad, en vooral de ritmiek zijn ding. Vanuit die interesse/ervaring werden enkele musicals en menige totaalspektakels geschreven en begeleid. Ook als regisseur in het 'amateurmilieu' (lees jeugdwerk en onderwijs) van de iets creatiever en expressievere voorstellingen doorzwom Jan heel wat watertjes.

Zijn ervaring werd enkele jaren full-time ingezet als navormer in het onderwijs en het jeugdwerk, ook wel in het kader van het leerplan muzische vorming. Mu6, Koning Kevin, Chiro, Scouts en Gidsen, Mooss, Zindering, crefi, ... Jan passeerde er overal wel eens.

De rode draad doorheen zijn leven echter, is het jeugdwerk waar hij menig organisatie vormde, hervormde en oprichtte. Zo was o.a. vzw Jeugdatelier Krejo uit Gentbrugge meer dan 15 jaar lang zijn oogappel, richtte hij een JongerenOntmoetingsCentrum op en in vzw crefi gaf hij meer dan 100 cursussen aan animatoren, hoofdanimatoren, instructeurs, ... Als algemeen Coördinator van crefi werd zijn hobby ineens zijn beroep, waardoor de bezetenheid en zorg voor vrijwilligers en vrijwilligersstructuren enkel werd aangewakkerd.

Als resident van de Universiteitsresidentie Pius X kwam hij in contact met het Leuvense studentenleven (Jan studeerde in Gent) en de intense kringwerkingen. Sinds 2014 geeft Jan ook fulltime les aan de Sociale Hogeschool in Leuven (UCLL) waar hij jongvolwassenen opleidt tot 'jeugdprofessionals'.

Vanuit zijn groeiende verbinding met het Leuvens sociaal cultureel werk, richtte hij in 2017 mee Vloer 1 op, zodat beginnende muzikanten hun kansen tot spelplezier zagen groeien in laagdrempelige repetitieruimtes en een DIY studio. Ondertussen is Vloer 1, als onderdeel van STELPLAATS, in Leuven een vrijplaats voor jong en ouder, maar vooral voor veel muziek en 'ont'moeten... 

 

32/8 werd opgericht om zijn drie passies (muziek, techniek en vorming) met elkaar te combineren.